De mens is sterfelijk. Deze beelden gaan over spiritualiteit en de ongrijpbaarheid van het leven. Een citaat van Pessoa: 'Het mysterie der dingen, waar is dat? Waar is het dat het zich niet laat zien? Althans om ons te tonen dat het mysterie is? Wat weet de rivier daarvan en wat weet de boom? En ik, die niet meer ben dan zij, wat weet ik daarvan?'

uit 2003 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Requiem

2014

Het gaat zoals het gaat, ik speel geen spel onder gespan van duim en wijsvingers, wanneer ik zucht naar de lente heb ik de winter begraven voor een lange tijd. Zoals altijd, klinkt er een nieuw ritme, er rankt een warm requiem dat door elk leven vleit. Het oerwater ritselt aan ‘t kozijn, het gaat zoals het gaat. Onder blauwe lucht stijgt er een zuivere echo over de landouw. Ook wanneer het schemert om de hoeken van dit oude huis zingt elke pluim nog voor de boog.   Gedicht: Quicksilver; Fotografie: Betty van Engelen      

O Misterio

2005

Het mysterie der dingen, waar is dat? Waar is het dat het zich niet laat zien? Althans om ons te tonen dat het mysterie is? Glasobject gemaakt voor het Multi-art Project rond de Portugese dichter Fernando Pessoa, tijdens de Kunstlijn 2005 te Haarlem. Geïnspireerd op het gedicht 'O Misterio' van Fernando Pessoa, uit 'De hoeder der kudden'.        

Lamento

2003

Naar de altaria "In Deine Hände" uit de Actus Tragicus, Bachcantate BWV 106. Geborgenheid, bescherming, koestering, troost. (Verkocht, op aanvraag leverbaar)

Kyrie eleison

2010

Eerste deel uit de Hohe Messe van J.S. Bach: Kyrie eleison. Heer, ontferm U over ons.

Meditatie

2012

'Je kunt je weerspiegelingen niet in stromend water zien, maar wel in stilstaand water. Wat van zichzelf stil is, kan dingen tot stilte brengen'. Tsjwang-Tse. Meditatie: een waterschaal met mediterende handen. In het centrum ligt een bol van bergkristal, symbool voor spiritualiteit. (Verkocht)