Ode aan de muziek, mijn grootste inspiratiebron, mijn muze, mijn Orpheus. En een ode aan het kunnen luisteren..... want alleen als je echt goed luistert ontstaat er verbinding. Deze beelden zijn geïnspireerd op bekende muziekstukken zoals La Mer van Debussy, de opera Ariadne auf Naxos van Richard Strauss en het lied 'Doen Daphne' van Jacob van Eyck/ Starter.

uit 2010 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Virga Jesse

2021

Een beeld over hoop, bloei en nieuw leven, geïnspireerd op het duet 'Virga Jesse floruit' voor sopraan en bas uit het Magnificat van J.S. Bach, dat gezongen wordt met kerst. De vertaling van de eerste zin luidt: de stam (of boom) van Jesse is tot bloei gekomen. Het raam is geïnspireerd op de gotisch flamboyante kerkramen uit de 15e eeuw. Bij dergelijke ramen was de levensboom een regelmatig terugkerend motief. In dit beeld staan de handjes voor de mensen op aarde, de takken met uitlopende blaadjes reiken naar de hemel. (unica, privécollectie)

Rusalka

2010

Lied aan de maan, aria uit de opera Rusalka van Dvořák. Rusalka, een waternimf, heeft liefdesverdriet en uit haar gevoelens aan de maan. (oplage uitverkocht)

Apollo's Daphne I

2014

Naar het lied 'Doen Daphne' uit de Friese Lusthof van Starter: over de godin Daphne die achterna wordt gezeten door Apollo. Vlak voordat hij haar kan grijpen verandert zij in een boom. Van oorsprong een Grieks mythologisch verhaal uit de Metamorfosen van Ovidius.

Najade

2014

In de opera Ariadne auf Naxos van Richard Strauss is Najade een waternimf, godin van het water. 

Au bord de l'eau

2016

De titel verwijst naar een lied van Gabriel Fauré. De vrouw staat aan de rand van het water en zet een voorzichtige stap het water in.    

La Mer

2014

Een beweging, het schip neemt je mee over zee. Inspiratie: La Mer van Claude Debussy.    

De draad van Ariadne

2014

In het lied Arianna a Naxos van Joseph Haydn geeft Ariadne haar geliefde Theseus een draad mee, zodat hij kan vluchten uit het labyrint waar zich de Minotaurus bevindt. Grieks mythologisch verhaal uit Ovidius' Metamorphosen. (verkocht, alleen leverbaar op verzoek)