Composities waarin historische stadsprofielen zijn verwerkt. Lijnenspel, contrapunt, licht en schaduw.

uit 2013 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Haarlem Spaarnestad

2021

Historische gebouwen van Haarlem weerspiegelt in het Spaarne. In het beeld zijn de Waag, het Teylers Museum, de Bakenesserkerk en de Grote St. Bavokerk te zien. (verkocht, op aanvraag leverbaar)

De Huizenhoedster

2019

De stedemaagd, beschermster van huis en haard

Op een bankje in de stad

2020

Een buurpraatje zoals ze vaak voorkomen in de liedboekjes uit de Gouden Eeuw. Zouden dit Kaatje en Aaltje zijn? Waarover spraken zij?

Huisjes aan de markt

2021

Hollandse grachtenhuisjes met twee fietsen voor de deur. Miniatuur.  

In laudem urbis Goudae

2017

Een hommage aan de stad Gouda. In het beeld zijn het gotische Stadhuys, de Waag, de St.Janskerk en de huizen aan de Grote Markt verwerkt. Op de voetplaat staat een spreuk uit 1695 van Albert Zas, lid van de Rederijckerskamer De Goudsbloem: Felici Goudae fidere nate tuae; geboren onder het gelukkig gesternte van Gouda. Wie Gouda zegt, zegt goudse glazen, dus die mochten niet ontbreken! Het beeld is speciaal gemaakt voor de 20-jarige jubileumexpositie van Galerie Honingen in Gouda. (Oplage uitverkocht)        

Komm in mein Herzenshaus

2013

Opdracht jubileumbeeld voor dirigent Klaas Stok, geinspireerd op Bachcantate BWV 80 'Ein feste Burg ist unser Gott'. De titel is ontleend aan de 4e aria uit deze cantate: 'Komm in mein Herzens Haus'. In het hart van het beeld staat: Bach. In dit beeld zijn kerken verwerkt waar Klaas Stok veelvuldig concerten geeft en heeft gegeven: de Lebuinuskerk Deventer, de Walburgiskerk Zutphen, de St. Bavo Haarlem, de Oude Kerk Amsterdam en de Bergkerk Deventer.