Een nieuwe samenwerking! Het werk van Hieke zal vanaf nu te zien zijn bij Galerie Honingen. De galerie is gespecialiseerd in hedendaags realisme en is gelegen in de historische binnenstad van Gouda. Galerie Honingen zal haar werk tevens vertegenwoordigen op diverse kunstbeursen. De eerste kunstbeurs was Art Laren, daarna volgenden er meer. In najaar 2018 organiseert de galerie de tentoonstelling 'Sculptuur'!

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Galerie Honingen maakte Hieke een sculptuur over de stad Gouda: "In laudem urbis Goudae". Het beeld heeft een exclusieve oplage van slechts 3 exemplaren. De eerste twee zijn inmiddels verkocht! De feestelijke jubileumtentoonstelling vond in september 2017 plaats.

In 2016 wandelden de voetjes van het Voetreis-project langs het strand van Zandvoort, door het Raadhuis van Heemstede en in Beeldentuin De Wielegaard bij Utrecht. De installatie aan zee werd gefotografeerd door fotografe Betty van Engelen. De voetjes werden los verkocht, de opbrengst was voor het goede doel. Uiteindelijk heeft het project het hartverwarmende bedrag van € 1200 opgeleverd voor de Stichting Vluchtelingenwerk Nederland. 

Een feestelijke onthulling! Op 20 juli 2016 is het beeld Spelenderwijs aangekocht en geplaatst in een particuliere tuin in Den Helder. Na de plaatsing was er een uitgebreide lunch met champagne. Vele buurtgenoten waren aanwezig en hieven met elkaar het glas. Feest!

Fotografe Betty van Engelen heeft in 2016 een serie van 6 ansichtkaarten uitgegeven onder de titel 'Mensbeeld'. De beelden zijn gefotografeerd in de rijk bloeiende beeldentuin De Booghgaard. Het mapje bevat 6 dubbele kaarten op 300 grams papier met glanslaminaat, inclusief 6 enveloppen. Het is te bestellen via deze link: Betty van Engelen Fotografie.

Het beeld De Lezer is in maart 2015 verhuist naar het Ziekenhuis ZGT in Almelo. Het beeld is - via bemiddeling van Galerie Groeneveld - aangeboden aan een specialist Interne Geneeskunde.

Het beeld Inzicht is in opdracht gemaakt voor een promoverende geriater, verbonden aan het AMC Amsterdam. Het beeldje werd aangeboden door de Lorenz Boekenvrouwen op 7 november 2014 in een speciaal ontworpen boekdummie van Louis Couperus 'Van oude mensen de dingen die voorbij gaan'.

Op 9 december 2014 is in Eemnes het beeld 'Samen' aangeboden aan het bedrijf Pluriopharm (Alkmaar), ter gelegenheid van hun 30-jarig jubileum. Het beeld geeft uiting aan de prettige samenwerking in de afgelopen jaren en komt in de hal van het bedrijf te staan.

Het beeldje Fluyten Lusthof werd op 6 februari 2014 uitgereikt aan Gerdien Tanja tijdens haar afscheid als blokfluitdocente en coördinator aan het HKU Utrechts Conservatorium. Het beeld werd haar aangeboden door de docenten van de afdeling Oude Muziek en het College van Bestuur.

Na vele vele (vele!) uren met uiterste precisie te hebben "ge-Zen-figuurzaagd" is uiteindelijk op 2 november 2013 in de Walburgiskerk in Zutphen het jubileumbeeld voor dirigent Klaas Stok onthuld. Het beeld, in opdracht gemaakt, werd aangeboden door zijn echtgenote Betty van Engelen en muziekvrienden en -collegae ter gelegenheid van zijn jubileum: 30 jaar dirigent, 35 jaar organist en onlangs 50 geworden.

Beeldentuin De Booghgaard bestaat 15 jaar en vroeg Hieke om het lustrumbeeldje '15 jaar De Booghgaard. te ontwerpen. Het beeldje kreeg een oplage van 15 exemplaren en is inmiddels uitverkocht.

Naar aanleiding van de expositie in het Provinciehuis Haarlem is door de Provincie Noord-Holland het beeld Nocturne aangekocht voor de handelsmissie naar China. Het beeld is in Jinan/ China aangeboden aan het Provinciaal bestuur van de zusterprovincie Shandong.

Stedelijk Museum Zwolle Op uitnodiging van het Stedelijk Museum Zwolle exposeerde Hieke met een 30-tal bronzen beelden in de binnentuin van het museum. De beelden werden begeleid door een speciaal samengestelde audiotour. Thema van de expositie was muziek en beeld.

Ode aan de Peperbus Speciaal voor het museum in Zwolle maakte Hieke het kunstwerk Ode aan de Peperbus. Zij bekleedde de museumstadsmuur onder de stadstoren van Zwolle met 55 oren van kunsthars en gietsteen. De Peperbus antwoordde terug met 7 carillonconcerten die te beluisteren waren in de tuin van het museum.

Afghanistan - In opdracht van Vice-admiraal M. Borsboom is een speciaal relatiegeschenk ontworpen onder de titel Support & Stability. Thema: internationale steun voor wederopbouw van Afghanistan. Met een speciaal transport arriveerden de 25 beeldjes in Afghanistan. Het eerste beeldje werd uitgereikt aan het Afghaanse Parlement en een tweede exemplaar staat inmiddels in het Staatsmuseum van Afghanistan.