Water heeft een fijne eigenschap. Zodra je iets laat drijven ontstaat er een beweging. En dat zachte wiegen in de wind is precies wat ik zoek voor deze beeldengroep. Ik ben een aantal drijvende cirkels aan het maken, met elk daarop een liggende vrouw. Steeds een verschillende pose, maar allen introvert. Mijmering, inkeer, geborgenheid. De titel van dit kunstproject wordt "Oorsprong" en ik ben al flink op weg.

Het eerste beeld is inmiddels geboren, de mal is af. Het tweede en derde beeld zijn in wording. Met mijn handen in de klei. Zoeken, toevoegen, weghalen, laten groeien, elke dag een stukje verder.

Technisch gezien wordt dit project een flinke uitdaging. De juiste materiaalkeuze is echt een ding. Licht moet het worden. Ik studeer mij momenteel suf op diverse PU harsen, composieten, metal gel coatings, triaxialmatjes, bronspoeders en foamschuimen. Ik doe allerlei proefjes, probeer uit. En heb inmiddels een plan. 

Wat is dat toch? Op de een of andere manier wil ik altijd de zwaartekracht omzeilen. Zoek vaak naar opwaartse bewegingen, wil lichter maken wat van nature zwaar is. En water is ook zo'n thema dat steeds maar terug blijft keren in mijn beelden. Terug naar de bron, zou dat het zijn? 
Oorsprong.