Als je beeldhouwster bent, wat ben je dan? Dan ben je ook:

klusjesvrouw, staketselbouwster, modeltekenaar, mallenmaakster, gipsmengster, constructrice, metaalarbeider, sokkelontwerpster, schilder, materialenleverancier, magazijnmedewerkster, transporteur, chauffeur, fotografe, beeldbewerkster, publiciteitsmedewerker, administrateur, boekhoudster, producent, ondernemer.

Oh ja, en ook nog: beeldend kunstenaar

De kunst is om balans te houden tussen het creatieve gedeelte en alle nevenklussen. En dat is lastig, ik weet dat vele beeldhouwers hiermee worstelen. Om van A tot Z tot een beeld te komen zijn er nou eenmaal vele ambachtelijke stappen nodig. Voorzichtig ben ik begonnen met het uitbesteden van een aantal klussen. Een tijdlang had ik zowaar zelfs een eigen assistente. Dat is een enorme luxe en het schept creatieve ruimte. Want in diepste kern is dat toch waar het om gaat: in alle rust boetseren aan nieuw werk, creatief zijn, mooie dingen maken!

Foto: mijn nieuwste fotostudio, een kleine investering om de beelden beter te kunnen fotograferen. Het was slechts van korte duur, want tijdens de eerste fotoshoot knalde al één van de lampen. Van die dingen dus....

 

 

Louk Weyers

13 augustus 2018

Herkenning Hieke! Ik vind dit juist een van de leukste aspecten aan mijn werk als BeeldBouwer...Ik wil ook zo’n studio, de bouwlampen heb ik al.


Hieke

13 augustus 2018

Hoi Louk, ja die afwisseling vind ik ook fijn, hou van al die ambachtelijkheden. Die fotolampenset kun je trouwens kopen bij VidaXL, kijk maar eens: www.vidaxl.nl Groet!


Reageer op dit bericht