Nieuw werk uit 2021

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Haarlem Spaarnestad

2021

Historische gebouwen van Haarlem weerspiegelt in het Spaarne. In het beeld zijn de Waag, het Teylers Museum, de Bakenesserkerk en de Grote St. Bavokerk te zien.

Let's play together

2021

Twee handen, twee musici, twee instrumenten.

Naar het zuiden

2021

Negen vogels in vogelvlucht.

Virga Jesse

2021

Een beeld over hoop, bloei en nieuw leven, geïnspireerd op het duet 'Virga Jesse floruit' voor sopraan en bas uit het Magnificat van J.S. Bach, dat gezongen wordt met kerst. De vertaling van de eerste zin luidt: de stam (of boom) van Jesse is tot bloei gekomen. Het raam is geïnspireerd op de gotisch flamboyante kerkramen uit de 15e eeuw. Bij dergelijke ramen was de levensboom een regelmatig terugkerend motief. In dit beeld staan de handjes voor de mensen op aarde, de takken met uitlopende blaadjes reiken naar de hemel. 

Droom

2021

Dansende lichtboompjes in een bosvijver. Materiaal: epoxy, kunsthars en glow-in-the-dark pigment. Zie ook het filpmje.

Gehorige huizen

2021

Gemaakt voor de tentoonstelling Glasrijk Tubbergen 2021. In de cirkel staan de huisjes solitair, maar ze zijn wel transparant. In het midden ligt een glazen oor, als aansporing om vooral goed naar elkaar te blijven luisteren. Als we ons niet opsluiten in onze huizen, maar in verbinding blijven met elkaar zal de wereld mooier zijn. (Realisatie glazen oor in samenwerking met Paul Funcken).    

Het Glazen Oor

2021

Gemaakt voor de tentoonstelling Glasrijk Tubbergen 2021. In het veld 'Ode aan de stilte' met 21 zilverkleurige oren drijft ook één glazen oor. Gemaakt in samenwerking met Paul Funcken. Techniek: slumpen van glas over een gipsvorm.    

Quatre mains

2021

Een piano duo: vierhandig pianospel. Uit de serie 'Handen van musici'.          

Eindelijk thuis

2021

Hollandse grachtenhuisjes met twee fietsen voor de deur. Miniatuur.